Malzemeler:
*Tavuklari haslamak için:
- 2 adet tavuk butu
- 1 tutam kereviz yapragi
- Karabiber
- Soguk su
*Corba için:
- 2 y.k. un
- 1 adet limonun suyu
- 1 tutam maydanoz
- ½ ç.b. tel sehriye
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 2 y.k. tereyagi
Hazirlanisi:
1) Temizlenmis butlari, kereviz yapraklarini, soguk suyu ve karabiberi bir tencereye alip butlar tamamen pisene kadar kaynatin
2) Haslanan tavuklarin suyunu süzgeçten geçirip temiz bir tencereye alin
3) Üzerine sehriyeyi, maydanozu, limon suyunu, tuzlu sebze çesnisini ve didiklenmis tavuk etlerini ekleyin
4) Ayri bir kasede unu çorba suyuyla çirparak sulandirin ve bu karisimi karistirarak çorbaya ekleyin
5) Son olarak ayri bir tavada yag yakip çorbanin üzerine gezdirin, karistirin ve altini kapatip servis edin
Afiyet olsun :)
5 Mayıs 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder