2 Mayıs 2017 Salı

KUSBASI ET VE NOHUTLU PILAV

Malzemeler:
*Et için:
- 750 gr dana eti
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik

*Nohutlu pilav için:
- 1 kase haslanmis nohut
- 2 y.k. sivi yag
- 2 y.k. tereyagi veya margarin
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu

Hazirlanisi:
1) Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
2) Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz. Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave etmeyi unutmayin
3) Kalin tabanli bir tavaya yaglari koyup eritin. Üzerine yikanmis olan pirinçleri ekleyip iyice kavurun
4) Kavrulmus olan pirinçlere suyunu ekledikten sonra nohutlari, sekeri, tuzu ve limonu ilave edin. Pirinçler suyunu çektikten sonra pilav demlenmeye birakin. Pilav iyice demlendikten sonra et ile birlikte servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder