18 Mayıs 2017 Perşembe

HAVUC VE KEREVIZ SAPLI MERCIMEK YEMEGI

Malzemeler:
- 2 s.b. yesil mercimek
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet kereviz sapi
- 1-2 adet havuç
- 3 y.k. zeytinyagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kekik
- Tuz, karabiber
- Tavuk suyu veya sicak su

Hazirlanisi:
Mercimegi yikayip 15 dakika kisik ateste haslayin. Ayri bir tencerede küp küp dogranmis sogani, kereviz sapini, havuçlari ve rendelenmis sarimsagi soteleyin. Haslanmis mercimekleri ve salçayi ilave edip soteleme islemine devam edin. Üzerine baharatlari ve tavuk suyunu veya sicak suyu da ekleyip pismeye birakin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder