26 Mayıs 2017 Cuma

FELLAH KÖFTESI (Antakya mutfagina ait harika bir lezzet)

Malzemeler:
*Köfteler için:
- 2 s.b. ince bulgur
- 2 s.b. sicak su
- 2 adet yumurta
- Alabildigi kadar un
- Tuz, karabiber, pul biber, kirmizi toz biber

*Haslamak için: sicak su + tuz

*Sos için:
- 1 kase yogurt
- 1 dis sarimsak
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz, kuru nane

Hazirlanisi:
1) Bir kabin içine bulguru alin ve sicak su ile islatip üzerini örtün
2) Yaklasik 30 dakika beklettikten sonra içine yumurtalari ve baharatlari ekleyip yogurun
3) Üzerine yavas yavas unu ilave edip sert bir hamur elde edin
4) Köfteleri findik büyüklügünde yuvarlayip parmaginizla ortalarina bastirin
5) Hazir olan köfteleri kaynayan tuzlu suda haslayin ve sosunu hazirlayin
6) Sosu için bir kasede yogurdu ezilmis sarimsak ve bir miktar tuzla karistirin. Ayri bir tavada ayçiçek yagini isitin ve içine kirmizi toz biberi ilave edin
7) Köfteler pistikten sonra süzüp servis tabagina alin. Üzerine yogurdu dökün. Son olarak üzerine biberli yag gezdirip sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder