Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam kiyilmis taze nane
Hazirlanisi:
1) Pilav tenceresine ince kiyilmis sogani ve yaglari alip sogan pembelesene kadar kavurun
2) Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
3) Sicak suyunu ve baharatlari ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
4) Pisen pilava ince kiyilmis naneyi ekleyip karistirin, altini kapatip kapagini örtün ve en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
10 Mart 2018 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder