10 Mart 2018 Cumartesi

TAZE NANELI BULGUR PILAVI

Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam kiyilmis taze nane

Hazirlanisi:
1) Pilav tenceresine ince kiyilmis sogani ve yaglari alip sogan pembelesene kadar kavurun
2) Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
3) Sicak suyunu ve baharatlari ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
4) Pisen pilava ince kiyilmis naneyi ekleyip karistirin, altini kapatip kapagini örtün ve en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder