Malzemeler:
- 250 gr balkabagi tatlisi (tarifini sayfamizda bulabilirsiniz!)
- 250 ml krema
- 4,5 y.k. toz seker
- 1 paket vanilya
- 250 gr mascarpone peyniri
*Tabani için:
- 200 gr yulafli bisküvi
- 100 gr eritilmis margarin
*Üzeri için: kiyilmis ceviz + tarçin
Hazirlanisi:
1) Yulafli bisküvileri rondodan geçirip eritilmis margarinle birlikte bir kaba alip karistirin
2) Yagli bisküvileri bir çemberin tabanina yayip iyice bastirin ve dinlenip sertlesmesi için buzdolabina alin
3) Mascarpone peynirini püre haline getirilmis kabak tatlisi ile birlikte bir kabin içine alip elektrikli çirpacakla çirpin
4) Ayri bir kabin içinde kremayi, toz sekeri ve vanilyayi krem santi kivamina gelene kadar çirpin
5) Bir spatula yardimiyla hazirlamis oldugunuz krem santiyi peynir karisimina karistirin
6) Bisküvi tabaninin üzerine hazir olan karisimi dökün ve bir kasik veya spatula yardimiyla güzelce yayin
7) Cheesecake’i en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin, kiyilmis ceviz ve tarçin ile süsleyip servis edin
NOT: Bu cheesecake’i bir gece buzdolabinda dinlendirip ertesi gün yerseniz tadi daha aromatik olacaktir.
Afiyet olsun :)
12 Mart 2018 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder