Malzemeler:
- ¼ adet lahana
- 1 tutam maydanoz
- 150 gr toz seker
- 150 ml beyaz sirke
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. pul biber (aci)
- 1 ç.k. tuz
Hazirlanisi:
1) Lahana ve maydanoz hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2) Lahanayi incecik kiyip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak lahana hafif kendini birakana kadar pisirin
3) Altini kapatip lahanalari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin, üzerine ince kiyilmis maydanozu ekleyin
4) Kabi iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin
NOT: Tursuyu buzdolabinda muhaza edin ve mutlaka 1 hafta içinde tüketin.
Afiyet olsun :)
15 Mart 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder