15 Mart 2018 Perşembe

AKIS’IN MAYDANOZLU LAHANA TURSUSU

Malzemeler:
- ¼ adet lahana
- 1 tutam maydanoz
- 150 gr toz seker
- 150 ml beyaz sirke
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. pul biber (aci)
- 1 ç.k. tuz

Hazirlanisi:
1) Lahana ve maydanoz hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2) Lahanayi incecik kiyip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak lahana hafif kendini birakana kadar pisirin
3) Altini kapatip lahanalari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin, üzerine ince kiyilmis maydanozu ekleyin
4) Kabi iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin

NOT: Tursuyu buzdolabinda muhaza edin ve mutlaka 1 hafta içinde tüketin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder