Malzemeler:
- 100 gr esmer seker
- 100 gr bal
- 200 gr susam (kavrulmamis!)
Hazirlanisi:
1) Bali ve sekeri sos tenceresine alip atese alin
2) Orta ateste karistirarak sekerin erimesini saglayin
3) Seker eridikten sonra çig susamlari ekleyip karistirarak kavurun, bu asamada hizli olun çünkü hazirlamis oldugunuz karisim yanabilir!
4) Susamlar renk alip seker karamellestiginde atesten alin ve yagli kagidin üzerine dökün
5) Ayçiçek yagiyla yaglanmis diger yagli kagidi üzerine örtün ve bir merdane yardimiyla 0,5 cm kalinliginda açin
6) Üzerindeki yagli kagidi alin ve sogumaya birakin
7) Hafif sertlestiginde pizza biçagiyla dilimleyin ve tamamen sogdugunda servis edin
NOT: Susam kitirlarini çok fazla sertlesmeden, daha ilikken kesin yoksa kirilir. Saklarken mutlaka aralarina yagli kagit koyun ki birbirlerine yapismasinlar.
Afiyet olsun :)
4 Mart 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder