31 Mart 2018 Cumartesi

KIRMIZI MEYVE RECELI

Malzemeler:
- 300 gr dondurulmus karisik kirmizi meyve (çilek, bögürtlen, yaban mersini, kirmizi dut, frenk üzümü, visne, kiraz,…)
- 200 gr toz seker
- 1 t.k. limon suyu

Hazirlanisi:
1) Dondurulmus meyveleri bir tencereye alip üzerine toz sekeri gezdirin ve en az 2 saat oda isisinda bekletin
2) Meyveler suyunu saldiktan sonra atese alin. Önce yüksek ateste daha sonra kisik ateste, toplamda 10 dakika kadar kaynatin
3) Son olarak limon suyunu ilave edip hazir olan reçeli atesten alin
4) Kavanozlara bölüstürün, agzini kapatin ve sogumasi için bir kenara alin
5) Reçeli buzdolabinda muhafaza edip tüketebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder