Malzemeler:
*Tavuk için:
- 4 adet tavuk fileto
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 250 gr mantar
- 1 dis sarimsak
- 200 ml krema
- 200 ml süt
- 1 y.k. misir nisastasi
- 1 y.k. limon suyu
- 1 adet kesme seker
- 1/4 demet maydanoz
- Tuz, karabiber
*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Tavuk filetolarini tuz, karabiber ile birlikte bir miktar yagda kizartin ve kenara alin
2) Tavaya dogranmis mantarlari alip soteleyin
3) Sarimsagi, kremayi ve sütte eritilmis nisastayi ilave edip kaynamaya birakin
4) Limon suyunu, sekeri, baharatlari ve pismis tavuklari sosa ekleyip kisik ateste 5 dakika kadar pisirin
5) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
6) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu) ve tuzu ilave edin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve üzerini kapatip demlenmeye birakin
7) Hazir olan pilavin üzerine kremali mantar soslu tavugu yerlestirip mutlaka sicak servis edin
Afiyet olsun :)
1 Mart 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder