Malzemeler:
*Biftek için:
- 12 parça dana biftek
- Tuz, karabiber
*Karabiber sosu için:
- 200 ml krema
- 1 t.k. tane karabiber
- Tuz
*Hindiba için:
- 4 adet hindiba (Belçika’da ‘witloof’ olarak bilinir)
- 1 y.k. tereyagi
- 1 dal kereviz sapi
- ½ ç.b. su
- Tuz, karabiber
*Lahana için:
- 1 adet sogan
- 1 kase lahana tursusu
- 2 y.k. ayçiçek yagi
*Ispanakli püre için:
- 1 kg patates
- 500 gr ispanak
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 200 ml krema
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1) Biftekleri baharatlayip kizgin tavada (mümkünse yagsiz) pisirin
2) Karabiber sosu için kremayi tuz ve karabiber taneleri ile birlikte kalinlasana kadar kaynatin
3) Dogranmis kereviz sapini yagda soteleyin, üzerine temizlenmis hindibalari ekleyip suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4) Kavrulmus lahana tursusu için sogani yarim ay seklinde dograyip yagda kavurun. Üzerine dogranmis lahana tursusunu ilave edip kavurmaya devam edin
5) Ispanakli püre için patatesleri minik küpler halinde dograyip hafif tuzlu suda haslayin. Ayri bir tavada yikanmis ve dogranmis ispanaklari yag ile birlikte soteleyin. Üzerine kremayi katip kalinlasana kadar kaynatin. Hazir olan patatesleri bir kaba alin, üzerine kremali ispanagi ilave edin ve patates ezecegiyle ezin. Son olarak püreyi baharatlarla tatlandirip karistirin
6) Hazir olan yemekleri servis tabagina alip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
8 Mart 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder