16 Mart 2018 Cuma

HURMALI KURABIYE

Malzemeler:
- 100 gr tereyagi
- 150 gr margarin
- 1 fincan ayçiçek yagi ( = Türk kahvesi fincani)
- 5-6 y.k. pudra sekeri
- Alabildigi kadar un
- Hurma

Hazirlanisi:
1) Tereyagini, margarini, ayçiçek yagini, pudra sekerini ve nisastayi bir kabin içine alip krema haline getirin
2) Üzerine azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur elde edin
3) Hamur ne çok yumusak ne de çok sert olmali!
4) Elde etmis oldugunuz hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparip minik kayiklar yapin ve ortalarina çekirdekleri çikarilmis birer adet hurma yerlestirin
5) Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
6) Kurabiyeler pisip tamamen soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder