27 Mart 2018 Salı

BALABAN KEBABI (Eskisehir mutfagina ait bir lezzet)

Malzemeler:
- 2 adet pide
- 1 s.b. et suyu
- 6 adet közlenmis biber
- 2 adet közlenmis domates

*Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 ç.b. bayat ekmek içi
- 2 adet sogan
- Tuz, karabiber

*Sosu için:
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 adet kesme seker
- 1 ç.b. su
- Tuz

*Üzeri için:
- 1 kase yogurt (istege göre sarimsakli)
- 4 y.k. eritilmis tereyagi

Hazirlanisi:
1) Köfte için soganlari incecik dograyip bir kaba alin. Üzerine diger malzemeleri ekleyip yogurun ve ceviz büyüklügünde köfteler elde edip yagda veya mangalda pisirin
2) Sos için salçayi yag ile kavurun, üzerine kalan malzemeleri ekleyip bir tasim kaynatin
3) Pideleri küp seklinde dograyip servis tabagina alin, üzerine sicak et suyunu gezdirin
4) Cirpilmis yogurdu ve salçali sosu pidelerin üzerine gezdirin
5) Köfteleri dizin, közlenmis domates ve biberle süsleyin
6) Son olarak köftelerin üzerine bir miktar kizgin tereyagi gezdirip sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder