Malzemeler:
*Bezelye yemegi için:
- 750 gr taze bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
*Köfte için:
- 250 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
*Bulgur pilavi için:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Yemek için sogani ve havucu dograyip yagda soteleyin
2) Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Sekeri, sicak suyu ve baharatlari ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
4) Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin minik toplar yapin, yemege ekleyin ve pismeye birakin
5) Pilav için bir tencerede ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
6) Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
7) Sicak suyunu, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
8) Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirdikten sonra yemekle birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
4 Mart 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder