Malzemeler:
- 400 gr dondurulmus frambuaz
- 8 y.k. toz seker
- 2 y.k. su
- 500 ml krema
- 9 y.k. toz seker
- 1 paket vanilya
- 500 gr mascarpone peyniri
*Tabani için:
- 200 gr yulafli bisküvi
- 100 gr eritilmis margarin
Hazirlanisi:
1) Dondurulmus frambuazi toz seker ve su ile birlikte bir tencereye alip kaynatin, sosu süzgeçten geçirdikten sonra 1 gece buzdolabinda dinlendirin
2) Yulafli bisküvileri rondodan geçirip eritilmis margarinle birlikte bir kaba alip karistirin
3) Yagli bisküvileri bir çemberin tabanina yayip iyice bastirin ve dinlenip sertlesmesi için buzdolabina alin
4) Mascarpone peynirini frambuaz sosu ile birlikte bir kabin içine alip elektrikli çirpacakla çirpin
5) Ayri bir kabin içinde kremayi, toz sekeri ve vanilyayi krem santi kivamina gelene kadar çirpin
6) Bir spatula yardimiyla hazirlamis oldugunuz krem santiyi peynir karisimina karistirin
7) Bisküvi tabaninin üzerine hazir olan karisimi dökün ve bir kasik veya spatula yardimiyla güzelce yayin
8) Pastayi en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin ve dilediginiz gibi süsleyip servis edin
NOT: Biz servis için bir miktar krem santi ve frambuaz kullandik.
Afiyet olsun :)
7 Mart 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder