Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 3-4 adet kornison tursu
- 1 ç.b. yesil zeytin
- 1 tutam maydanoz
- 1 y.k. domates salçasi
- 1/2 ç.b. zeytinyagi
- Nar eksisi veya limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
Hazirlanisi:
1) Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2) Ayri bir tavanin içine yemeklik dogranmis sogani, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3) Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi ekleyip karistirin
4) Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5) Üzerine minik dogranmis tursulari, dogranmis yesil zeytinleri, kiyilmis taze maydanozu, nar eksisini (veya limon suyunu) ve baharatlari ekleyip karistirin
6) Soguk servis edin
Afiyet olsun :)
16 Mart 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder