11 Mart 2018 Pazar

BIBERLI KÖFTE – KAVRULMUS KIRMIZI SOGAN – HASLANMIS PATATES – HASLANMIS SEBZE

Malzemeler:
*Köfte için:
- 1 kg orta yagli (dana) kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 2 adet ince kiyilmis sivri biber
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. galeta unu veya ekmek içi
- 1 dis rendelenmis sarimsak
- 1 tutam kiyilmis taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kimyon

*Sogan için:
- 4-5 adet kirmizi sogan
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz

*Patates için:
- 1 kg patates
- Haslamak için hafif tuzlu su

*Sebze için:
- 1 kase karnabahar
- 1 kase dilimlenmis havuç
- 1 kase brokoli
- Haslamak için hafif tuzlu su

Hazirlanisi:
1) Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 1-2 saat buzdolabinda dinlendirin
2) Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra az yagli tavada veya mangalda pisirin
3) Soganlari yarim ay seklinde dograyip kizgin yagli tavaya alin, bir miktar tuz ile tatlandirip yumusayana kadar soteleyin
4) Kabuklu patatesleri güzelce temizleyip tuzlu su ile birlikte tencereye alin ve haslayin
5) Sebzeleri tuzlu su ile birlikte tencereye alip haslayin
6) Hazir olan yemekleri servis tabagina alip sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder