31 Mart 2018 Cumartesi

KARAMEL SPREAD (kahvaltilarda ekmege sürülmelik karamel, kalin bir sos olarakta kullanilabilir)

Malzemeler:
- 60 ml su
- 500 gr toz seker
- 30 ml misir surubu
- 180 ml krema
- 125 gr tuzlu tereyagi

Hazirlanisi:
1) Suyu, sekeri ve misir surubunu bir tencereye alip karistirmadan kaynatin
2) Karamel rengini alan karisimi atesten alip dikkatli bir sekilde kremasini ilave edin
3) Tencereyi tekrar atese alin ve karamel homojen bir kivam alana kadar pisirmeye devam edin
4) Son olarak tuzlu tereyagini ekleyin ve yag tamamen eriyene kadar karistirin
5) Hazir olan karameli kavanozlara bölüstürün ve oda isisinda sogumaya birakin
6) Karameli 2 hafta oda isisinda veya 1 ay buzdolabinda muhafaza edip dilediginiz sekilde kullanabilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder