Malzemeler:
- 60 ml su
- 500 gr toz seker
- 30 ml misir surubu
- 180 ml krema
- 125 gr tuzlu tereyagi
Hazirlanisi:
1) Suyu, sekeri ve misir surubunu bir tencereye alip karistirmadan kaynatin
2) Karamel rengini alan karisimi atesten alip dikkatli bir sekilde kremasini ilave edin
3) Tencereyi tekrar atese alin ve karamel homojen bir kivam alana kadar pisirmeye devam edin
4) Son olarak tuzlu tereyagini ekleyin ve yag tamamen eriyene kadar karistirin
5) Hazir olan karameli kavanozlara bölüstürün ve oda isisinda sogumaya birakin
6) Karameli 2 hafta oda isisinda veya 1 ay buzdolabinda muhafaza edip dilediginiz sekilde kullanabilirsiniz
Afiyet olsun :)
31 Mart 2018 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder