27 Mart 2018 Salı

SEKERPARE

Malzemeler:
- 200 gr margarin (oda isisinda)
- 2 adet yumurta
- 1,5 ç.b. irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildigi kadar un (yaklasik 2,5 s.b.)

*Serbet için:
- 3 s.b. toz seker
- 4 s.b. su
- 1 t.k. limon suyu

*Üzeri için: yumurta sarisi + ceviz/badem/findik/…

Hazirlanisi:
1) Serbet için bütün malzemeleri bir tencereye alip 10-15 dakika kaynatin ve sogumasi için bir kenara alin
2) Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
3) Unu yavas yavas ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Ceviz büyüklügünde toplar yapip üzerlerine hafifçe bastirip tepsiye dizin
4) Sekerparelerin üzerlerine yumurta sarisi sürüp ceviz, badem veya findikla süsleyip önceden isitilmis 170 derecelik firina verin
5) Pisen sekerpareleri firindan çikarip üzerine soguk serbeti gezdirin
6) En az 3 saat dinlendirdikten sonra dilediginiz gibi servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder