29 Mart 2018 Perşembe

FRIETEN MET STOVERIJ (Belçika’nin Flaman bölgesine özgü, patates kizartmasiyla servis edilen bir tür et yahnisi)

Malzemeler:
- 1 kg kusbasi dana eti
- 1 y.k. margarin
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 y.k. un
- 2 dis sarimsak
- 1 dal kekik
- 2 adet defne yapragi
- 1-2 dilim ekmek içi
- 1 y.k. hardal
- 300 ml et suyu
- 150 ml soguk su
- Tuz, karabiber

*Servis için: patates kizartmasi

Hazirlanisi:
1) Stoverij için derin bir tencerenin içine margarini ve ayçiçek yagini alip erimesini bekleyin
2) Üzerine karabiber ve tuz ile tatlandirmis oldugunuz etleri ekleyip kavurun. Etlerin dislari mühürlendikten sonra bir tabaga alin ve üzerini örtün
3) Daha sonra tencerenin içine yemeklik dogranmis sogani alin ve kavurun
4) Üzerine etleri, unu, sarimsaklari, kekigi ve defne yapraklarini ekleyip kavurmaya devam edin
5) Ekmek içlerinin üzerine hardal sürdükten sonra hardalli kismini etlerin üzerine gelecek sekilde tencereye koyun. Et suyunu ve soguk suyu ilave ettikten sonra üzerini kapatip kisik ateste kaynamaya birakin
6) Pismeye yakin üzerini açin ve istediginiz kalinliga gelene kadar devam kaynatin
7) Etler pistikten sonra patates kizartmasindan bir dag olusturun ve üzerine stoverij’den döküp mutlaka sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder