• 300 gr tavuk göğsü
• 3 dal pırasa
• 2 y.k. margarin
• 3 y.k. sıvı yağ
• 2 adet portakalın suyu
• 2 s.b. tavuk suyu
• 1 y.k. bal
• 1 y.k. domates salçası
• 1 t.k. kırmızı toz biber
• 1 ç.k. karabiber
• Tuz
Hazirlanisi:
Sıvı yağ ve margarini bir cam fırın tepsisine alıp ocakta eritin. Doğranmıș tavuk göğsünü ekleyip biraz kavurun. Üzerine jülyen usulü doğranmıș pırasaları ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edin. Pırasalar erimeye bașladığında domates salçasını, balı, kırmızı toz biberi ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Portakal suyunu ve tavuk suyunu katıp kaynamasını bekleyin. Kaynamaya bașladığında fırına verip pișmesini bekleyin. Pırasalar piștikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder