- 5-6 adet patates
*Köfte için:
- 300 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 2 y.k. galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 t.k. pul biber
- 1 ç.k. kimyon
- 1 t.k. nane
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. tuz
*Kizartmak için: ayçiçek yagi
*Sosu için:
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 y.k. chili sosu
- 1,5 y.k. aci salça
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su
*Süslemek için: 1 adet biber ve 1 adet domates
Hazirlanisi:
1) Patatesleri soyup dilimleyin ve yagda 1-2 dakika kizartin
2) Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip kizartin
3) Firin kabina önce patatesleri dizin ve üzerine köfteleri yerlestirin
4) Biber ve domatesi dilimleyip üzerine dizin
5) Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin
6) Sosu da üzerine ekledikten sonra Izmir köfteyi pismesi için önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder