13 Şubat 2016 Cumartesi

SPELTBROOD (kavuzlu bugday ekmegi)

Malzemeler:
- 250 ml ilik su
- 25 gr yas maya
- 25 gr bal
- 500 gr kavuzlu bugday unu
- 8 gr tuz
- 20 gr tereyagi (oda isisinda)

Hazirlanisi:
1) Unu büyük bir yogurma kabinin içine alip ortasina bir havuz açin. Havuzun içine yas mayayi, bali ve ilik suyu ekleyin. Tereyagini ve tuzu havuzun dis kismina serpin ve yavas yavas yogurmaya baslayin
2) Elastik, pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra üzerini bir bezle örtüp 45 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Mayalanan ekmek hamurunun fazla gazini alin. Ekmeginize dilediginiz sekli verdikten sonra yagli kagitla kapli firin tepsinize yerlestirin. Biz bu asamada hamuru iki esit parçaya böldük ve kek kalibinin içine yan yana yerlestirdik
4) Ekmegin üzerini tekrar bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya birakin
5) Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine biraz un serpip önceden isitilmis 210 derecelik firinda 20-25 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder