Malzemeler:
*Tavuk için:
- 4 parça tavuk gögüsü
- 1 t.k. tavuk baharati
- 1 ç.k. köri
- 1 ç.k. ras-el-hanout
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz
- Karabiber
*Peynirli patates püresi için:
- 1 kg patates
- 2 adet üçgen peynir
- 1 dilim cheddar peyniri
- 1 y.k. tereyagi
- Tuz
- Karabiber
- Muskat cevizi
- 1 ç.b. süt
*Haslanmis sebzeler için:
- 2 adet havuç
- 250 gr brokoli
- 250 gr karnabahar
- Sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
Tavuk gögüslerini temizleyip bir et dövecegiyle biraz ezin ve bir kabin içine alin. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip üzerini folyoyla örtüp pisireceginiz zamana kadar buzdolabinda bekletin. Istege göre izgarada veya yagsiz tavada pisirin.
Peynirli patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin.
Haslanmis sebzeler için bütün sebzeleri dilimleyip bir tencereye alin ve hafif tuzlu suda sebzeler çok fazla yumusamayacak sekilde haslayin.
NOT: Herseyi sicak servis edin.
Afiyet olsun :)
29 Şubat 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder