25 Şubat 2016 Perşembe

COEUR DE PALMIER (milföylü atistirmaliklar)

Malzemeler:
*Tuzlu için:
- 6 kare/3 dikdörtgen milföy hamuru
- 100 gr parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Feslegen

*Tatli için:
- 6 kare/3 dikdörtgen milföy hamuru
- 5 y.k. vanilya sekeri

*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta

Hazirlanisi:
1) Milföyleri büyük bir dikdörtgen elde edecek sekilde birbirine yapistirin
2) Üzerine çirpilmis yumurta sürüp heryere esit miktarda gelecek sekilde iç harcindan serpin
3) Her iki kisimdan sarmaya baslayin ve rulolari ortada bulusturun
4) 1 cm kalinliginda parçalar kesip yagli kagit ile kaplanmis firin tepsinize dizi,
5) Üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda yaklasik 20 dakika pisirin

NOT: Tatlilarla tuzlulari ayni tepside pisirmeyin. Tatlari birbirine geçebilir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder