Malzemeler:
- 4 adet közlenmis patlican
- 1 adet sogan
- 4 adet sivri biber
- 1 dis sarimsak
- 1/2 ç.b. ayçiçek yag
- 300 gr dana kusbasi et (hafif haslanmis!)
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
- 1/2 demet maydanoz
*Suyu için:
- 3 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- 2 t.k. tuzlu sebze çesnisi
*Üzeri için:
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
Hazirlanisi:
1) Közlenmis patlicanlari soymadan ortadan ikiye ayirin ve bir tepsiye dizin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis soganlari ve biberleri kavurun
3) Üzerine sarimsagi ve önceden biraz haslanmis olan kusbasi etleri ekleyip kavurmaya devam edin
4) Etler renk aldiktan sonra salçayi ve baharatlari ilave edin
5) Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatip içine ince kiyilmis maydanozlari ekleyin
6) Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerini biber ve domates dilimleriyle süsleyin
7) Suyu için bir tencerenin içine bütün malzemeleri alip kaynatin
8) Tepsiye son olarak elde ettigini suyu döküp firina verin
Afiyet olsun :)
25 Şubat 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder