- 1 adet bayat ekmek
- 2 s.b. süt
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 2 adet yumurta (büyük boy)
- 1 y.k. un
- 250 gr beyaz peynir
-Yarim demet maydanoz
- Tuz
*Üzeri için: 200 gr rendelenmis kasar peyniri
Hazirlanisi:
1) Bayat ekmegi iri küpler halinde dograyin
2) Büyük bir kabin içine sütü, yagi, unu ve yumurtalari alip çirpin
3) Üzerine dogranmis ekmekleri ekleyip hepsini harmanlayin
4) Ekmekli harcin yarisini önceden yaglanmis bir firin kabina aktarin
5) Üzerine peynir ve kiyilmis maydanozu ekleyin
6) Kalan ekmekli harci da üzerine yayip güzelce düzelttikten sonra böregi yaklasik 1 saat buzdolabinda bekletin
7) Buzdolabinda dinlenen böregin üzerine rendelenmis kasar peyniri serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
8) Pisen bayat ekmek böregini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder