12 Şubat 2016 Cuma

POGACA

Malzemeler:
- 2 s.b. yogurt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
- Tuz

*Içi için: böreklik beyaz peynir ve istege göre bir miktar kiyilmis maydanoz

*Üzeri için: 1 adet yumurta sarisi

Hazirlanisi:
1) Bir yogurma kabinin içine bütün malzemeleri alip karistirin
2) Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3) Hamuru pürüzsüz bir kivam alana kadar yogurun
4) Pogaçalari dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizip üzerine yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin

NOT: Bu tarifte istege göre kepekli un da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder