Malzemeler:
• 1 adet soğan
• 1 s.b. yeșil mercimek
• 1 y.k. margarin
• 2 y.k. sıvı yağ
• 1 y.k. domates salçası
• 1 t.k. kırmızı toz biber
• Tuz
• 5 s.b. sıcak su (kıvamına göre artabilir)
• 4-5 adet kurutulmuș acı biber ( = Arnavut biberi!)
Hazirlanisi:
Bir tencereye margarin ve sıvı yağ koyun. Margarin eridikten sonra üzerine doğranmıș soğanı ekleyin ve pembeleșene kadar kavurun. Domates salçasını ve kırmızı toz biberini ekledikten sonra kavurmaya devam edin. Yeșil mercimekleri ekledikten sonra üzerine sıcak su ilave edin. Mercimeğin suyu kaynamaya bașladığında tuzu ve kurutulmuș biberleri ekleyip kısık atește pișmeye bırakın.
Afiyet olsun :)
22 Şubat 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder