- 3-4 adet büyük boy yesil kabak
- Kizartmak için: ayçiçek yagi
*Köfte için:
- 500 gr yagsiz kiyma
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. pirinç
- 2-3 y.k. galeta unu
- 1 dis sarimsak
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Kimyon
- Pul biber
*Sosu için:
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Kabaklari ince uzun sekilde kesin ve yagda hafif yumusayana kadar kizartin
2) Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve kabaklarin genisliginde köfteler yapin
3) Elde ettiginiz köfteleri kabaklara sarin ve tepsiye dizin
4) Ayri bir tencerede salçayi suda eritin ve tuzlu sebze çesnisini ekleyip bir tasim kaynatip sarmalarin üzerine dökün
5) Önceden isitilmis 200 derecelik firinda 30-40 dakika kadar pisirin
NOT: Istege göre üzerine yogurt ve yagda yakilmis kirmizi toz biber ilave edip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder