26 Şubat 2016 Cuma

PORTAKALLI IRMIK TATLISI

Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 s.b. yogurt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 adet portakalin kabugu (rendelenmis)
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar irmik

*Üzeri için: file badem

*Serbeti için:
- 1 kg toz seker
- 4 s.b. su
- Bir kaç damla limon suyu

Hazirlanisi:
Bir kabin içine yumurtalari kirin ve çirpin. Üzerine toz sekeri, yogurdu, vanilya sekerini, portakal kabugu rendesini ve ayçiçek yagini ilave edip çirpin. Kabartma tozunu ve irmigi ekleyip kek hamuru kivaminda bir hamur elde edin. Hamuru yaglanmis firin tepsinize döküp file badem serpin. Tatliyi önceden isitilmis 180 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin. O arada serbeti hazirlayin. Serbet içi bir tencereye toz sekeri, suyu ve limon suyunu alip kaynatin. Tatli pistikten sonra istediginiz büyüklükte dilimledikten sonra serbetini döküp tatliyi sogumaya birakin. Seret iyice çekene kadar dinlendirip soguk servis edin.

NOT: Bu tarifte tatli ve serbet sicak olmali!

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder