Malzemeler:
- 350-400 gr yaprak
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 dis sarimsak
- 300 gr ince bulgur
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam taze nane
- Su (yaklasik 1 s.b. kadar)
- Tuzlu sebze çesnisi
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kirmizi toz biber
- Domates salçasi
- Sivi yag
- Pul biber
*Sosu için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Sivi yag
- Limon suyu
Hazirlanisi:
Sogani rendeleyin, taze baharatlari incecik kiyin. Kalan bütün malzemelerle birlikte bir kabin içine alip yogurun. Azar azar su ilave ederek çig köfte kivaminda bir harç elde edin. Yapraklari sarip sarmalari bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün. Sosunu ilave edip kisik ateste kaynamaya birakin.
Afiyet olsun :)
26 Şubat 2016 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder