19 Şubat 2016 Cuma

CLEMENTINE CUSTARD CAKE

Malzemeler:
- 2 s.b. elenmis un (250 ml'lik bardak)
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gr tereyagi (oda isisinda)
- 1 adet mandalinanin kabugu (rendelenmis)
- 220 gr toz seker
- 2 paket vanilya sekeri
- 4 adet yumurta (oda isisinda olmasi sart!)
- 3/4 s.b. vanilya unu
- 1 s.b. süt

Hazirlanisi:
1) Firini önceden 180 derecede isitin
2) Tereyagini, sekeri ve vanilya sekerini krema haline gelene kadar mikserleyin
3) Üzerine mandalinanin kabugunu rendeleyin
4) Teker yumurtalari ilave edip mikserlemeye devam edin
5) Ayri bir kabin içinde unu, vanilyali unu ve kabartma tozunu karistirip eleyin
6) Unun yarisini ve sütün yarisini tereyagli yumurtali karisima ekleyin ve homojen bir hamur elde edene dek mikserleyin
7) Geri kalan un ve sütü de ilave edip hamuru iyice mikserleyin (yaklasik 2 dakika kadar)
8) Son olarak elde ettiginiz kek hamurunu güzelce yaglanmis kek kalibina döküp 50-60 dakika önceden 180 derecelik firinda pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder