20 Şubat 2016 Cumartesi

PITULISA – PETLA – BAZLAMA (Rumeli mutfagina ait yöresel bir lezzettir, bölgeden bölgeye ismi degisebilir)

Malzemeler:
*Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- ½ L süt
- ½ L su
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz
- Alabildigi kadar un
- Tavayi yaglamak için margarin

*Içi için:
- 1 kalip böreklik beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 s.b. sarimsakli yag

Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri bir kabin içine alip çirpin
2) Kivamli bir hamur elde ettiginizde hamurdan bir kepçe yardimiyla bir miktar hafif yaglanmis yapismayan tavaya alip akitma (veya krep) yapar gibi pisirin. Bütün hamur harcini bitirine kadar bu islemi tekrarlayin
3) Yaglanmis orta boy tepsiye bir kat hamur dizin (gerekirse kesip dizin). Üzerine sarimsakli yag, peynir ve maydanoz serpin
4) Bu islemi tepsi dolana kadar tekrarlayin
5) Son katini hamurla örttükten sonra iri kareler halinde dilimleyin. Üzerine tekrar sarimsaki yag gezdirip önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder