27 Şubat 2016 Cumartesi

ABRIKOZEN-HAVERMOUTBROOD (kayisili, yulafli ekmek)

Malzemeler:
- 500 gr kepekli un
- 200 gr ince irmik
- 10 gr yas maya
- 15 gr tuz
- 380 ml su
- 200 gr kayisi (ince kiyilmis)

*Üzeri için: 50 gr yulaf

Hazirlanisi:
1) Firini 210-220 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2) Unu ve irmigi büyük bir yogurma kabinin içine alip ortasina bir havuz açin. Havuzun içine mayayi ve suyu alin. Havuzun dis kismina tuz serpin. Elastik bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
3) Ince kiyilmis kayisilari hamuru yedirerek yogurun ve üzerini bir bezle örtüp 1 saat oda isisinda mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamurun gazini 1-2 dakika yogurarak alip güzel bir top elde edin. Önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine alin. Üzerine yulaf serpin ve tepsiyi bir bezle örtüp tekrar 1 saat mayalanmaya birakin
5) Ikinci kez mayalanan ekmegi önceden isitilmis 210-220 derecelik firinda 25 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder