10 Şubat 2016 Çarşamba

NANELI NOHUT YEMEGI

Malzemeler:
- 400 gr nohut
- 1 t.k. karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Bir tutam taze nane
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Nohutlari, yikayip tencereye alin. üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2) Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis soganlari yagda kavurun
3) Üzerine salçayi, kirmizi toz biberi, ince dogranmis naneyi ve tuzu ekleyin
4) Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, sarimsagi (bütün dis halinde) ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder