17 Şubat 2016 Çarşamba

PIRINCLI BALKABAGI YEMEGI

Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 500 gr balkabagi (iri küpler halinde dogranmis)
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 ç.b. pirinç
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Ince dogranmis sogani yagda soteleyin
2) Salçalari ekleyip soteleme islemine devam edin
3) Pirinçleri ve balkabagini katip bir kaç dakika daha soteleyin
4) Suyunu ilave edip baharatlarla tatlandirin
5) Pirinçler ve kabaklar pistikten sonra altini kapatip 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin

NOT: Suyunu kontrollu bir sekilde ekleyin, kabak kendi suyunu da salabilir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder