Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 500 gr balkabagi (iri küpler halinde dogranmis)
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 ç.b. pirinç
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Ince dogranmis sogani yagda soteleyin
2) Salçalari ekleyip soteleme islemine devam edin
3) Pirinçleri ve balkabagini katip bir kaç dakika daha soteleyin
4) Suyunu ilave edip baharatlarla tatlandirin
5) Pirinçler ve kabaklar pistikten sonra altini kapatip 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin
NOT: Suyunu kontrollu bir sekilde ekleyin, kabak kendi suyunu da salabilir.
Afiyet olsun :)
17 Şubat 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder