Malzemeler:
- 1 L süt
- 170 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 20 gr hindistan cevizi
- 75 gr vanilyali nisasta
- 2 adet muz
- 50 gr tereyagi
*Üzerine: kavrulmus sekerli badem ( >> tarifini asagida bulabilirsiniz!)
Hazirlanisi:
1) 700 ml sütü, toz sekeri ve hindistan cevizini bir tencereye alip kaynamaya birakin
2) Ayri bir kabin içinde yumurtayi, kalan 300 ml sütü ve vanilyali nisastayi çirpin
3) Süt kaynamaya basladiginda nisastali karisimin içine döküp çirpin ve hepsini tekrar tencereye alip kisik ateste çirpma islemine devam edin
4) Muzlari püre haline getirip puddinge ilave edin
5) Kisik ateste kalinlasip göz göz olana kadar çirparak pisirin ve tereyagini ilave edip atesten alin
6) Hazir olan puddingi kaselere bölüstürüp sogumasi için bir kenara alin
7) Tamamen sogumus olan puddingleri kavrulmus sekerli badem ile süsleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
7 Şubat 2016 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder