8 Şubat 2016 Pazartesi

TEREYAGLI MISIR EKMEGI

Malzemeler:
- 175 gr un
- 1,5 tatli kasigi tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatli kasigi toz seker
- 250 gr misir unu (daha iri taneli olanindan)
- 115 gr tereyagi (oda isisinda)
- 4 adet yumurta
- 250 ml süt
- 3 yemek kasigi krema

Hazirlanisi:
1) Bir kasenin içine yumurtayi, sütü ve kremayi alip çirpin
2) Eritilmis tereyagini ekleyip karistirin
3) Üzerine kalan kuru malzemeleri ilave edin ve hamur homojen hale gelene kadar çirpin
4) Hazirladiginiz hamuru yaglanmis kare bir kaliba dökün
5) Önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
6) Pistikten sonra dilimleyip ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder