28 Şubat 2016 Pazar

HAVUCLU EKMEKLER

Malzemeler:
- 20 gr tereyagi
- 300 ml süt
- 1 y.k. instant maya ( = kuru maya)
- 1 adet yumurta
- 1 t.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar un, tercihe göre kepekli un da olabilir
- 1 y.k. mavi hashas
- 200 gr rendelenmis havuç
- 1 dis sarimsak

*Üzeri için:
- 1 adet çirpilmis yumurta
- Mavi hashas

Hazirlanisi:
Sütü isitip tereyagini içine ekleyin ve eriyene kadar karistirin. Ilinmaya birakin. Rendelenmis havuçlari rendelenmis 1 dis sarimsak ile çok az yagda soteleyin ve sogumasi için bir kenara alin. Havucu, mavi hashasi, sekeri, tuzu, mayayi, ilik sütü ve bir miktar unu bir kabin içine alip yogurmaya baslayin. Kivamina göre biraz daha un ilave edip ele yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurma islemine devam edin. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin. Mayalanan hamurun gazini 1-2 dakika yogurarak alin ve hamuru 60 gramlik bezelere bölüp toplar yapin. Ekmekleri önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin ve üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin. Ikinci kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp mavi hashas serpin ve önceden isitilmis 190 derecelik firinda 40-45 dakika kadar pisirin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder