13 Şubat 2018 Salı

BEZELYE CORBASI

Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 2 adet patates
- 1 kase konserve bezelye ( = 250 gr)
- 1 y.k. margarin
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 s.b. tavuk suyu
- 5 s.b. sicak su
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Yaglari yemeklik dogranmis sogan ve patateslerle birlikte tencereye alip soteleyin
2) Üzerine bezelyeleri ekleyin
3) Tavuk suyunu, sicak suyu ve baharatlari ilave edip çorbayi pismeye birakin
4) Sebzeler iyice yumusadigindan çorbayi atesten alip blenderdan geçirin
5) Kremayi ekleyip çorbayi tekrar bir tasim kaynattiktan sonra altini kapatip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder