Malzemeler:
- 9 dilim ananas
*Tavuk için:
- 6 adet tavuk fileto
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber
*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Tavuk filetolarini çok az bir miktar yag ile kizartin ve kenara alin
2) Sos için incecik kiyilmis sogani ve ezilmis sarimsagi ayni tavada soteleyin. Unu ve baharatlarini katin, hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edin
3) Tavuk filetolarini sosa ekleyip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
4) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
5) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu) ve tuzu ilave edin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve üzerini kapatip demlenmeye birakin
6) Ananaslari teflon tavaya alip isitin
7) Hazir olan yemegi servis tabagina alip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
11 Şubat 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder