8 Şubat 2018 Perşembe

OREO MOUSSE CAKE

Malzemeler:
*Tabani için:
- 110 gr kremasi alinmis Oreo bisküvisi
- 40 gr petit beurre bisküvi
- 80 gr eritilmis tereyagi

*Mousse için:
- 250 ml krema
- 3,5 y.k. toz seker
- 1 paket vanilya
- 250 gr mascarpone peyniri
- 2 y.k. süt
- 5 adet kirinti haline getirilmis Oreo bisküvisi
- Tabanindan kalan bisküvilerin kremasi

Hazirlanisi:
1) Kremasi alinmis bisküvileri ve petit beurre bisküvileri rondodan geçirip eritilmis tereyagi ile birlikte bir kaba alip karistirin
2) Yagli bisküvileri bir çemberin tabanina yayip iyice bastirin ve dinlenip sertlesmesi için buzdolabina alin
3) Mascarpone peynirini süt, kirinti haline getirilmis bisküviler ve bisküvilerin arasindaki krema ile birlikte bir kabin içine alip elektrikli çirpacakla çirpin
4) Ayri bir kabin içinde kremayi, toz sekeri ve vanilyayi krem santi kivamina gelene kadar çirpin
5) Bir spatula yardimiyla hazirlamis oldugunuz krem santiyi peynir karisimina karistirin
6) Bisküvi tabaninin üzerine hazir olan karisimi dökün ve bir kasik veya spatula yardimiyla güzelce yayin
7) Pastayi en az 4 saat buzdolabinda dinlendirin ve dilediginiz gibi servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder