Malzemeler:
- 200 gr ispanak kökü
- ¼ adet sogan
- 1 y.k. un
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 s.b. yogurt
- 2 s.b. tavuk suyu
- 2 s.b. sicak su
- 1 avuç arpa sehriye
- Tuz, karabiber
*Üzeri için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. nane
Hazirlanisi:
1) Ispanak köklerini temizleyip iri parçalar halinde kesin
2) Ince dogranmis sogani ve ispanak köklerini bir tencereye alip üzerine tavuk suyunu ve sicak suyu ilave edin, kaynamaya birakin
3) Ayri bir kasenin içinde yumurta sarisini, unu, yogurdu, tuzu ve karabiberi çirpin
4) Corbadan biraz sicak su alip yogurtlu karisima ekleyip çirparak ilitin
5) Ilittiginiz karisimi tekrar çorbaya ekleyin, sehriyeyi ilave edin ve çrobayi çirparak kalinlasana kadar pisirin
6) 5 dakika kadar daha kaynattiktan sonra altini kapatip naneli yag ile servis edin
Afiyet olsun :)
20 Şubat 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder