Malzemeler:
- 1 adet havuç
- ½ adet kirmizi paprika
- 1 kupa pirinç
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. konserve misir
- 1 ç.b. konserve bezelye
- ½ ç.b. konserve baby havuç
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin. Üzerine minik dogranmis havucu ve biberi ekleyip kavurun
2) Yikanmis pirinci ilave edip 2-3 dakika kavurun
3) Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra konserve misiri, bezelyeyi, baby havuçlari ve tuzu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4) Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin. Demlenen pilavi sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
7 Şubat 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder