Malzemeler:
- 1 kg patates
- 200 gr balkabagi
- 1 adet havuç
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 ç.b. konserve misir
- 1 ç.b. konserve bezelye
- 1 adet yumurta
- 2 y.k. un
- 10 y.k. galeta unu
- Tuz, karabiber, kekik
*Kizartmak için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Haslanmis patatesleri ve balkabagini bir kaba alip püre haline getirin ve sogumasi için bir kenara alin
2) Minik küpler halinde dogranmis havucu, sogani ve biberi bir tavaya alip ayçiçek yaginda yumusuyana kadar soteleyin, sogumasi için bir kenara alin
3) Püreyi, sotelenmis sebzeleri ve kalan bütün malzemeleri büyük bir kabin içine alip yogurun
4) Iyice karisan harci buzdolabinda en az 1 saat dinlendirin
5) Sebze burgerleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra kizgin yagda kizartin ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
16 Şubat 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder