Malzemeler:
*Köfte için:
- 1 kg orta yagli (dana) kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. galeta unu veya ekmek içi
- 1 dis rendelenmis sarimsak
- 1 tutam kiyilmis taze maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kimyon
*Sogan için:
- 5 adet büyük boy sogan
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- ½ t.k. zerdeçal
- 1 t.k. toz seker
- Tuz
*Diger malzemeler:
- Ekmek, dilimlenmis domates, marul, kornison tursu, ketçap, mayonez
Hazirlanisi:
1) Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 1-2 saat buzdolabinda dinlendirin
2) Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra az yagli tavada veya mangalda pisirin
3) Karamelize sogan için yarim ay seklinde dilimlenmis soganlari kizgin yaga atip soteleyin
4) Üzerine toz sekeri, tuzu ve zerdeçali ekleyip soganlar yumusayana kadar sotelemeye devam edin
5) Ekmekleri karamelize sogan, sicak köfte ve dilediginiz malzemelerle hazirlayip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
1 Şubat 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder