6 Şubat 2018 Salı

MANTAR VE BAHARATLI TAVUK GÖGSÜ

Malzemeler:
*Tavuk için:
- 4 parça tavuk gögsü
- 500 gr mantar
- 1 y.k. ayçiçek yagi
-1 y.k. tereyagi
- 1 y.k. un
- 200 ml krema
- 200 ml su
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber

*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Tavuk gögsünü temizleyip kusbasi dograyin ve yaglarla birlikte tavaya alip kavurun
2) Üzerine dogranmis mantari ekleyin
3) Unu ve baharatlari ilave edip kavurmaya devam edin
4) Son olarak yemege kremayi ve suyu ekleyip kisik ateste pismeye birakin
5) Patates için yagi büyük bir tencerede eritin, üzerine soyulmus ve dilimlenmis patatesleri ekleyip karistirin
6) Tuzunu ve suyu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, altini kisin ve pismeye birakin
7) Hazir olan yemekleri sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder