Malzemeler:
*Tavuk için:
- 4 parça tavuk gögsü
- 500 gr mantar
- 1 y.k. ayçiçek yagi
-1 y.k. tereyagi
- 1 y.k. un
- 200 ml krema
- 200 ml su
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Tavuk gögsünü temizleyip kusbasi dograyin ve yaglarla birlikte tavaya alip kavurun
2) Üzerine dogranmis mantari ekleyin
3) Unu ve baharatlari ilave edip kavurmaya devam edin
4) Son olarak yemege kremayi ve suyu ekleyip kisik ateste pismeye birakin
5) Patates için yagi büyük bir tencerede eritin, üzerine soyulmus ve dilimlenmis patatesleri ekleyip karistirin
6) Tuzunu ve suyu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, altini kisin ve pismeye birakin
7) Hazir olan yemekleri sicak servis edin
Afiyet olsun :)
6 Şubat 2018 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder