Malzemeler:
- 2 adet haslanmis tavuk butu
- 2 y.k. tereyagi
- 1,5 y.k. un
- 300 gr küp seklinde dogranmis sebze karisimi (pirasa, havuç, sogan, kereviz sapi,…)
- 1 ç.b. arpa sehriye
- 1,5 L tavuk suyu
- ½ adet limonun suyu
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Sebzeleri tereyaginda birkaç saniye soteleyin
2) Üzerine unu ekleyip sotelemeye devam edin
3) Tavuk suyunu, limon suyunu, baharatlari ve sehriyeyi çorbaya ekleyip kisik ateste pismeye birakin
4) Sebzeler pistiginde çorbaya didiklenmis tavuklari ilave edin
5) Yaklasik 5 dakika kadar daha pisirdikten sonra çorbanin altini kapatin ve biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
21 Şubat 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder