15 Şubat 2018 Perşembe

NOHUTLU YAYLA CORBASI

Malzemeler:
- 1 ç.b. baldo pirinç
- 1 ç.b. haslanmis nohut
- 1 L su
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 s.b. yogurt
- 1 y.k. un
- Tuz

*Üzeri için: 1 y.k. tereyagi + 1 y.k. kuru nane

Hazirlanisi:
1) Suyu pirinçlerle birlikte bir tencereye alip kaynamaya birakin
2) Üzerine haslanmis nohutlari ve tuzu ekleyin
3) Ayri bir kasede yumurta sarisini, unu ve yogurdu çirparak karistirin
4) Bu karisimi kaynayan su ile ilitin ve hepsini tencereye aktarin
5) Corbayi çirparak 10 dakika kadar daha kisik ateste pisirin ve altini kapatin
6) Biraz dinlendirdikten sonra üzerine tereyagli nane yakin ve sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder